Vi syns & hörs i

Underhållning   -   KONFERENS   -   Fest


Välkommen!

Letar du efter en stor festlokal, konferensrum eller kanske en underbart park att anordna tillställningar i, då har du kommit rätt.

KONSERT

Ylva
YLVA STENBERG

Biografi

Ylva Stenberg, född och uppvuxen i Arvika, och som vid 13-årsålder bytte sitt huvudinstrument fiol mot sång. Tack vare den ideella musikteaterföreningen Volt kunde hon redan i unga år kombinera sina två stora intressen sång och teater.

Efter studentexamen på Solbergagymnasiet väntade musikstudier vid Ingesund och Vadstena folkhögskola mellan 2006-2012. Det var under folkhögskoletiden som Ylva blev inspirerad att söka sig vidare utomlands.

2012 påbörjade Ylva en kandidatutbildning i opera på Högskolan för musikteater och media i Hannover. Sedan hösten 2016 har dessa studier övergått i studier vid Hannoveroperans operastudio. Något som möjliggjort att fortsätta studera för sångläraren Peter Anton Ling, sjunga i operastudions olika produktioner samt göra mindre roller på det stora husets operascen.

Ylvas önskan är att nu få möjlighet att möta den svenska publiken, att få möjlighet att genom sången beröra både den operavana publiken men även den som aldrig hört klassisk sång förut. I Tyskland har Ylva samlat erfarenheter av alla möjliga slag – allt från stora verk med orkester i kyrkosalar och operahus till allsång med elpiano på åldersomshemmet. Efter fyra år utomlands, och ett kontrakt som varar minst två år till, så har hemlängtan slagit till. Det är med stor glädje nu Ylva  åtar sig uppgiften som Jenny Lindstipendiat, att få möta den svenska publiken och även besöka de orter där Jenny Lind gjort avtryck i Kanada och USA. Som Ylva själv uttrycker det: ”Jag längtar efter en kvalitetsstämpel från hemmaplan, som låter mig veta att det musikaliska Sverige skickar ut mig i världen med gott samvete.”


 


ERIK ROSENIUS

Biografi

Erik Rosenius inledde sin sångarbana i Stockholms Gosskör när han var åtta år. Därefter gick han vid Adolf Fredriks Musikklasser och då medverkade han bland annat i barnkören vid Kungliga Operans uppsättning av Tosca (2004).

Erik har nyligen avslutat sina studier vid Operahögskolan i Stockholm. 2014 examinerades han i klassisk sång från Kungliga Musikhögskolan.

Flera somrar har Erik medverkat i olika operauppsättningar på Läckö Slott och sjungit solo- och ensemblekonserter i kyrkor runt om i landet.Erik har fått flera stipendier såsom Kungliga Musikaliska Akademiens sångstipendium, Anders Sandrews stipendium, Gillis Bratt-stipendiet samt Frimurarordens stipendium.Vid sidan av solosången är Erik en aktiv ensemblesångare och sjunger med Radiokören och Eric Ericsons Kammarkör.

Erik har även en kantorsexamen och har bestigit Kebnekaise.


 

ALLAN TIMOFEITCHIK
ALLAN TIMOFEITCHIK

Allan Timofeitchik tog sina första pianolektioner vid Sundsvalls Kulturskola, men först efter studentexamen i naturvetenskap tog hans musikaliska resa fart. Studier vid folkhögskolorna i Härnösand och Vadstena ledde till Musikhögskolan i Malmö. Allan studerar för professor Hans Pålsson och går för närvarande vid sitt andra år på masternivån.

Konserterfarenheterna sträcker sig från solistiska pianoaftnar till kammarmusikaliska sammanhang. Allan Timofeitchik framförde Beethovens tredje pianokonsert med Sundsvalls Orkesterförening vid den kritikerrosade solistdebuten 2014. Som utbytesstuderande vid Baratt-Due Musikkinstitutt i Oslo förenade Allan sin naturvetenskapliga bakgrund med musiken då han certifierades som lärare i Timani, ett anatomiskt och biomekaniskt förhållningssätt till musiken. Sedan dess har han undervisat musikhögskolestuderande och frilansande musiker i detta ämne, vilket blivit mycket uppmärksammat.

Förutom musiken uppskattar Allan enkla saker i livet såsom promenader, meditation, att umgås med vänner och se på film eller spela spel. Ett särskilt intresse har Allan för den vegetariska matkonsten och utforskar med nöje nya recept och smakförnimmelser. Bland det bästa Allan vet är mysiga hemmakvällar med vänner där han kan få bjuda på den godaste maten, spela spel och ha långa djupa och upplysande samtal om livet.

followonfacebook